یک پیشنهاد عملی و ضد اشرافیگری که میتواند درد و رنج مردم خوزستان را هم کاهش دهد؛ پاداشهای نجومی آخر سال مدیران شرکتهای دولتی به مقابله با ریزگردها اختصاص یابد
یک پیشنهاد عملی و ضد اشرافیگری که میتواند درد و رنج مردم خوزستان را هم کاهش دهد؛ پاداشهای نجومی آخر سال مدیران شرکتهای دولتی به مقابله با ریزگردها اختصاص یابد
گروه اجتماعی- رجانیوز: ریزگردها؛ پدیدهای که چند سال است مردم خوزستان را به زحمت انداخته؛ امسال اما با قطع آب و برق و وسایل ارتباطی، مشکلات مردم دوچندان شد؛ ریزگردها ناگهان هجوم میآورند، چهره شهرهای خوزستان را تیره میکنند و نفسها را به شماره میاندازند؛ بعد از چند روز حجم گرد و غبار کمتر میشود، اما هیچ تضمینی نیست که مهمانهای ناخوانده برنگردند و هر روز ممکن است دوباره سر و کله آنها پیدا شود.
گرد وغبار در شهرهای خوزستان که حالا دیگر برخی استانهای مجاور همچون بوشهر را نیز بینصیب نگذاشته، اعتراضهای مردم را بهدنبال داشته است. مردم میپرسند چرا با گذشت چند سال از بروز این پدیده، هنوز علاجی برای آن نشده است؛ دولتیها اما در مقابل این اعتراضها، میگویند مقصر، دولت گذشته است.
خانم ابتکار رئیس سازمان محیط زیست که انگشت اعتراضها بیش از همه به سمت اوست، بیش از همه دولت قبل را مقصر میداند. ابتکار میگوید دولت قبل هورالعظیم را خشک کرده و این تالاب یکی از کانونهای ریزگردهاست؛ البته پاسخهای رئیس سازمان محیط زیست درباره منشأ ریزگردها یکپارچه نیست؛ مثلاً در جای دیگر میگوید: «گرد و غبار خوزستان که البته خیلی از شهرهای مرکزی را تحت پوشش قرار داده، فرامنطقه ای و از مرز سوریه و عراق وارد کشور می شود.» حرفی که برخی کارشناسان محیط زیست آن را قبول ندارند و میگویند کانون اصلی ریزگردها در خوزستان است.
اما واقعاً چرا این مشکل مردم خوزستان -که در واقع درد و رنج آنها درد و رنج همه مردم ایران است- حل نمیشود؟ خانم ابتکار دو روز قبل آمارهایی داد که اگر این آمارها با مصوبه ابلاغشده هیئت دولت در همانروز (2/12/95) کنار هم گذاشته شود، شاید تا حدی پاسخ سؤال روشن شود. رئیس سازمان محیط زیست روز دوشنبه گفت که مطالعات سازمانش درباره کانون ریزگردها به پایان رسیده و 30 هزار هکتار کانون گرد و غبار درخوزستان وجود دارد و اعتبار 450 میلیارد تومانی برای مقابله با ریزگردها نیاز است.
ولی دقیقا در همین روزی که رئیس محیط زیست بالاخره بعد از نزدیک چهار سال نتیجه مطالعات سازمانش را اعلام کرد و گفت 450 میلیارد تومان برای کاهش درد و رنج مردم خوزستان نیاز است، معاون اول رئیسجمهور تصویبنامهای را ابلاغ کرد که بر اساس آن 30 میلیارد تومان (یعنی یکپانزدهم از 450 میلیارد تومان) به منظور اجرای برنامه کوتاهمدت تثبیت کانونهای بحرانی گردوغبار با منشأ داخلی استان خوزستان در سطح 30 هزار هکتار، در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد.
رهبر انقلاب اسلامی در سالهای اخیر چندین نوبت در خصوص علاج مشکل مردم خوزستان دستور دادهاند، وضعیت دلخراش مردم در این مناطق نیز با وجود شبکههای اجتماعی پیش چشم همه است، و زخمی دیگر بر زخمهای قبلی همچون حقوقهای نجومی است. مردم وضعیت خود و مشکلاتشان را با مسئولانی که به برکت انقلاب اسلامی و فداکاریهای مردم بهویژه در خوزستان اکنون بر سر کار هستند، مقایسه میکنند. البته در دولتی که دریافتکنندگان حقوقهای ناعادلانه و نجومی، ذخیرههای نظام دانسته میشوند و اختلاس بیسابقهای همچون صندوق ذخیره فرهنگیان (که در واقع دزدی از جیب یکی از شریفترین و زحمتکشترین قشرهای کشور است) با تعبیر معوقه، تخفیف داده میشود، فاصله زیاد حرف تا عمل در حل مسئله ریزگردها نیز قابل انتظار است.
- ۹۵/۱۲/۰۵