ایثار

شهادت هنر مردان خداست

ایثار

شهادت هنر مردان خداست

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۰ تیر ۹۵، ۰۹:۵۹ - solmaz
    :(
پیوندها

کوچ فتنه گران از وزرات علوم به ارشاد

چهارشنبه, ۲۷ اسفند ۱۳۹۳، ۱۰:۲۸ ق.ظ

تزئیین ویترین وزات ارشاد به واسطه شخصیتی که حداقل از نظر خواستگاه سیاسی در جرگه افراطیون اصلاح‌طلب جای نمی‌گیرد، موجب شده است تا آگاه‌سازی افکار عمومی نسبت به اقدامات ساختارشکنانه‌ای که در این وزارت خانه صورت می‌گیرد، راحت نباشد.

دیدبان: هرچند آقای روحانی چه در زمان فتنه و چه در زمان ریاست جمهوری‌اش، تا کنون چندین بار نسبت به ساختارشکنی‌ها و مظالم عوامل فتنه 88 اعلام موضع کرده و اقدامات اغتشاش‌گرانه آن‌ها را محکوم کرده است، اما از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، عوامل فتنه تلاش کرده‌اند پیروزی آقای روحانی در انتخابات یازدهم را پیروزی خود عنوان کنند و به هر شکل ممکن در بخش‌هایی از دولت نفوذ کنند.

به طوری که بخش‌های اجتماعی و فرهنگی دولت یازدهم، بیش از همه هدف نفوذ عوامل اغتشاشات سال 88 قرار گرفته است. بر همین اساس بود که در سال اول دولت، وزارت علوم دولت یازدهم، بیش از دیگر بخش‌های دولت مورد توجه اصحاب فتنه قرار گرفت و آن‌ها برای این وزارت‌خانه طراحی‌های اساسی پی‌ریزی کردند. در همین راستا بود که در طول یک سال نخست دولت یازدهم، وزارت علوم با فراز و نشیب‌های زیادی همراه بود. اما آنگاه که وزیر علوم با استیضاح نمایندگان ملت مواجه شد و فرجی دانا اولین وزیری بود که در دولت یازدهم طعم استیضاح را چشید و همچنین بعد از وی نیز در نهایت محمد فرهادی -که کمتر صبغه سیاسی و تندوری دارد- سکان این وزارت خانه را برعهده گرفت، موجب شد تا عوامل فتنه، جای دیگری را به عنوان کانون پیگیری اهداف خود در نظر بگیرند. در هیمن راستا می‌توان گفت در شرایط فعلی، محور اصلی موردنظر آن‌ها، جهت پیگری اهداف‌شان، وزارت ارشاد و فرهنگ است. البته که وزارت ارشاد قبل از این هم مورد نظر عوامل فتنه بوده است و آن‌ها در همان ابتدای روی کار آمدن دولت، نسبت به عملی کردن اهداف‌شان در بستر وزارت ارشاد، توجه داشتند؛ اما شرایط کنونی و تغییر در راس مدیریت وزارت علوم موجب شده است تا این گروه به وزارت ارشاد و استفاده از بستر این وزارت‌خانه توجهات بیشتری داشته باشند و محور فعالیت‌های خود را در این وزارت‌خانه دنبال کنند. در ادامه به برخی از اقدامات ساختارشکنانه وزارت ارشاد که طراحی‌ها و اراده اصحاب فتنه در عملکرد وزارت ارشاد را نمایان می‌کند، اشاره می‌شود:

اعطای مجوز به کتاب‌های دارای محتوای مبتذل

اعطای مجوز به کتاب‌هایی که دارای محتوای مغایر با قوانین و آرمان‌های نظام اسلامی و دارای محتوای بعضاً مبتذل هستند، از جمله اقداماتی است که وزارت ارشاد دولت یازدهم در طول چند ماه گذشته نسبت به آن اهتمام داشته است. همین چند هفته قبل بود که در مراسمی که در باغ موزه زندان قصر برگزار شد، از مجموعه شعر «سپیده جدیری» مترجم کتاب‌های همجنس‌گرایی و ترویج دهنده آن رونمایی شد. وی که مترجم یکی از مهم‌ترین کتاب‌های حمایت از همجنس‌گرایی است، در مصاحبه با یکی از سایت‌های ضد انقلاب در پاسخ به این سوال که از انتخاب کتابی در حمایت از همجنس‌گرایی برای ترجمه نگران قضاوت‌های احتمالی، فشارها یا انگشت‌نما شدن‌ نبودی؟ می‌گوید: «نگران نبودم چون با آگاهی کامل به قضاوت‌ها و واکنش‌ها این انتخاب را انجام دادم. حالا آن گروه از دوست‌های روشنفکرِ ما، مشکلِ خودشان است که قادر نیستند این حق را به رسمیت بشناسند!» جریدی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا به نظر تو همجنسگرایی نوعی هنجارشکنی در اجتماعی از مردمان عادی‌ست؟ نیز تصریح می‌کند: «تا به حال با هر همجنس‌گرایی که صحبت کردم تأکید کرده که گرایش جنسی‌ا‌ش انتخابِ خودش نبوده. از اول با او بوده و در یک سنی توانسته کشف‌اش کند. مگر گرایش جنسیِ خود ما دیگرجنس‌خواه‌ها انتخاب خودمان بوده؟ نه، توی وجودمان بوده از اول. حالا بر فرض، اگر انتخاب خودشان هم بود، چرا بگوییم که با جامعه‌ی عادی هماهنگ نیستند؟ این همه کارمند، معلم، مهندس، پزشک، هنرمند، روزنامه‌نگار، مبارز وجود دارد که همجنسگرا هستند.»

علاوه بر این، کتابی در تکریم «اسماعیل خوئی» شاعر ضددین و فراری به بازار عرضه شد و سپس چند کتاب از «رضا براهنی» نویسنده ضدانقلاب مجوز نشر دریافت کرد و برخی از ناشران که به دلیل انتشار کتاب‌هایی با محتوای مغایر با آموزه های دینی مردم، در تعطیلی به سر می‌بردند، حال مورد حمایت وزارت فرهنگ قرار گرفته‌اند. مضاف بر این، مجوز به کتاب «دوازدهم» نیز انتقادهای زیادی را نسبت به وزارت ارشاد موجب شد.

همچنین انتشار مجوز کتاب مسئله‌دار «منِ این نسل» که به سیاه‌نمایی نسبت به جامعه ایرانی و انقلاب اسلامی پرداخته است و قرار گرفتن نویسنده این کتاب موهن در یکی از جایگاه‌های وزارت ارشاد، انتقاد شدید رسانه‌ها را همراه داشته است. نکته قابل توجه اینکه بعد از این انتقادها، مسئولان وزارت ارشاد در اقدامی قابل تامل به دنبال صدور مجوز نشر برای دو کتاب دیگر مسئله‌دارِ نویسنده منظور هستند. گفته می‌شود این کتاب‌ها که نخستین بار در دوره اصلاحات منتشر شده بودند، در دوره‌های بعدی به دلیل محتوای نامناسب‌شان از چاپ مجدد آن‌ها جلوگیری به عمل آمد و تا به امروز در بندِ توقیف مانده‌اند. کتاب «من این نسل» تا کنون سه بار در اداره کتاب مورد بررسی قرار گرفته و هر سه بار نیز بخاطر محتوای ضد نظامش رد شده است. این کتاب، در تاریخ ۱۶ مهر ۹۳ و با شماره نامه "۱۲۸۷۱۳۴" به علت محتوای توهین آمیز علیه جمهوری اسلامی توسط اداره کتاب فاقد صلاحیت برای کسب مجوز اعلام شده بود. کتاب «من این نسل» دارای محتوایی ضد انقلاب است که توسط محمدرضا اسدزاده در کشور آذربایجان منتشر شده است. اسدزاده خود در گفتگویی صراحتا دلیل این کار را فرار از ممیزی و دور زدن آن اعلام کرده بود.

تک‌خوانی زنان

زمان زیادی نمی‌گذرد که از آلبوم "نوشین طافی" خواننده زن با مجوز وزارت ارشاد رونمایی شده است. این اقدام وزارت فرهنگ با اعتراض شدید مراجع تقلید همراه شد، اما وزیر ارشاد مدعی شده است صدور مجوز برای تک‌خوانی زنان دورغ است و مجوز برای هم‌خوانی زنان صادر شده است نه تک خوانی. این در حالی است که وزیر ارشاد قبل از این در رابطه با تک‌خوانی زنان این‌گونه گفته بود: «اظهارنظرهای مختلفی در خصوص تک‌خوانی خواننده زن در کنسرت‌ها وجود دارد اما طبق نظر برخی مراجع تقلید، اگر موجب مفسده نباشد ایرادی ندارد.»

انتصابات قابل تامل در وزارت فرهنگ

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهانبخش خانجانی از اعضای حزب کارگزاران سازندگی و محکوم فتنه 88 را به عنوان مسئول انتصابات استان‌های این وزارتخانه برگزیده است. با این وجود گفته می‌شود این انتصاب بدون حکم رسمی از سوی جنتی بوده تا راه فرار از پاسخگویی برای این انتصاب مسئله‌دار را باز گذاشته باشند. جهانبخش خانجانی سخنگوی وزارت کشور در دوران اصلاحات در فتنه 88 به اتهام اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهور یاسلامی و تشویش اذهان عمومی محاکمه و به 6 سال حبس محکوم شده بود. اعترافات خانجانی در دادگاه در قالب کتاب «نقش حزب کارگزان در فتنه 88» منتشر شده است.

همچنین چندی پیش، "داود دشتبانی" عضو سابق شورای مرکزی انجمن دانشگاه تهران، بدون هیچ سابقه‌ای در فعالیت‌های قرآنی، سمت مسئول دفتری معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ ارشاد و اسلامی را بر عهده گرفته بود، که البته انتقادهای گسترده رسانه‌ها از چنین انتصاب سیاسی ای، در نهایت برکناری وی را در پی داشت.

اما حدود یک ماه قبل بود که مدیر اداره کتاب به دلیل مصاحبه علیه کتاب موهن سردبیر خبرگزاری دولتی ایبنا برکنار شد. شجاعی صائین در انتقاد از کتاب «من این نسل» در گفتگو با خبرگزاری فارس اظهار داشته بود: «بارها درباره‌ این کتاب و نویسنده‌اش به آقای صالحی هشدار داده بودم» پس از همین اظهار نظر بود که وی از سمت خود برکنار شد.

حمایت از کارگردان خاص در حوزه تئاتر

دولت یازدهم در ادامه اقدامات ساختارشکنانه در عرصه فرهنگی، محمد یعقوبی کارگردان تئاتر که که پس از آثار ضدانقلابی‌اش به کانادا مهاجرت کرده بود و به دفاع علنی از "هم‌جنس‌گرایی"، "روز‌ه‌خواری" و "بی‌حجابی"، پرداخته است، را مورد حمایت قرار داد و وی در طول همین یک سال و نیم گذشته از دولت یازدهم تا کنون چندین تئاتر در سالن‌های دولتی و با حمایت‌های وزارت ارشاد، روی صحنه برده است.

حمایت از رسانه‌های ساختار شکن

اصحاب فتنه تلاش زیادی کرده‌اند تا به واسطه وزارت ارشاد مواضع ساختارشکنانه خود را در عرصه رسانه‌ای کشور پیش ببرند. بر همین اساس تا کنون چندین بار در رسانه‌های متعلق به این گروه، مقدسات و آموزه‌های دینی مردم مورد سخره و اهانت قرار گرفته است. علاوه بر روزنامه‌های بهار، آسمان و قانون که احکام مسلم اسلامی را زیر سئوال برده‌اند، روزنامه مردم امروز نیز همین چند هفته قبل و در شرایطی که یک روزنامه فرانسوی، پیامیر اعظم(ص) را مورد اهانت قرار داده بود، از این روزنامه حمایت کرد و بدین شکل به والاترین اعتقادات مردم دهن کجی کرد. این در حالی است که وزارت ارشاد حتی در مواردی بعد از توقیف چنین رسانه‌هایی، به بهانه دفاع از آزادی بیان، به حمایت از آن‌ها برخاسته است.

سایر موارد

تاکید صریح وزیر ارشاد بر ادامه راه یکی از سران فتنه، حضور برخی از عوامل فتنه در اداره ارشاد برخی شهرستان‌ها (مانند گیلان و بوشهر و ...)، مجوز به برخی فیلم‌های حامی فتنه در عرصه سینما و... از دیگر مواردی است که نشان می‌دهد، طراحی اصحاب فتنه برای وزارت ارشاد و تلاش برای استفاده حداکثری از بستر این وزارت‌خانه جهت پیشبرد اهداف‌شان، مصادیق مختلفی دارد.

تزئین ویترین وزارت ارشاد

به نظر می‌رسد حضور علی جنتی در راس وزارت ارشاد و با توجه به خواستگاه سیاسی وی -که هیچ‌گاه نمی‌توان او را یک اصلاح‌طلب افراطی نامید- موجب شده است تا عوامل فتنه، این وضعیت را به عنوان یک فرصت برای خود قلمداد کنند و با نفوذ آرام در این وزارت‌خانه و پنهان شدن پشت سر جنتی، اهداف‌شان را جلو ببرند. همین مسئله کار را برای منتقدین نیز پیچیده‌تر کرده است چرا که از یک سو تزئیین ویترین وزات ارشاد به واسطه شخصیتی که حداقل از نظر خواستگاه سیاسی در جرگه افراطیون اصلاح‌طلب جای نمی‌گیرد، موجب شده است تا آگاه‌سازی افکار عمومی نسبت به اقدامات ساختارشکنانه‌ای که در این وزارت خانه صورت می‌گیرد، راحت نباشد و از سوی دیگری نیز فضای مانور دولت برای جایگزینی فردی تندتر در صورت استیضاح وی، برخورد نمایندگان مجلس با او را با پیچیدگی‌های خاصی همراه کرده است.

نتیجه گیری

نمی‌توان ادعا کرد که عوامل فتنه به طور کلی، دیگر کاری به وزارت علوم ندارند و از پیگیری اهداف‌شان در بستر این وزارت خانه کاملا ناامید شده‌اند، چرا که آن‌ها همچنان تلاش می‌کنند تا اهداف موردنظر خود را از این بستر نیز دنبال کنند. به نظر دیدبان نمی‌توان گفت قبل از این، وزارت فرهنگ و ارشاد، مورد توجه آن‌ها نبوده است؛ اما آنچه مشخص است این‌که، با توجه به تحولات رخ داده در راس مدیریت وزارت علوم، محور فعالیت‌های عوامل فتنه از این وزارت‌خانه به وزارت ارشاد منتقل شده است و تحولات و تغییرات در عرصه فرهنگی با توجه به پیامدهای بلندمدتی که به همراه دارد، بیش از دیگر حوزه‌ها برای این گروه اهمیت دارد و آن‌ها سرمایه‌گذاری در این حوزه را برای نیل به اهداف بلند مدت خود لازم و ضروی می‌دانند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی